Våra Tjänster​

Vad utför vi för tjänster?

Vi på STHLMS Ventilatörerna är heltäckande inom ventilation, luft och inomhusklimat.
Våra montörer finns här för att hjälpa dig med alla sorters problem – allt från planering och installationer vid nybygge till löpande servicearbete. Vi hjälper också till med felsökningar och reparationer.

Service och underhåll

Allt ifrån felsökningar i befintliga ventilationssystem, rensningar, fläktbyten, filterbyten m.m.

Fläktbyten

Ibland så kan lagerna i fläkten gå sönder efter en längre tid i bruk. I vissa fall så räcker det med lager byten, men ibland kan det vara så att hela fläktmotorn måste bytas.

Installationer

Vi arbetar med installation av ny ventilation som är aktuellt vid nybyggen, ombyggnationer, renoveringar och som åtgärd vid radon. Vi börjar alltid med att gå igenom ert inomhusklimat, hur bostaden är byggd och hur ombyggnationerna påverkar inomhusmiljö.

Aggregat

Vi hanterar allt ifrån felsökning, service, montage och byten utav aggregat samt dess komponenter.

Montage

Vi monterar och installerar alla typer av ventilationsanläggningar. Vi utför monteringar i både vanliga hus och större lokaler. I moderna och täta hus behövs en kontrollerad ventilation för ett hälsosamt och trivsamt boende.

35 år i branschen

STHLMs Ventilatörerna AB är ett privatägt företag som har rutinerade yrkesmän med över 35 års erfarenhet inom ventilation och montage.

KONTAKTA OSS FÖR KOSTNADSFRI RÅDGIVNING OCH OFFERT!

Vanliga frågor

Hur ofta behöver jag byta filter i min ventilation?

Beroende på vart du bor t.ex i en storstad eller en mindre förort så är det olika mängder utav föroreningar i luften. Men vanligtvis i ett hus så räcker det men 1 gång per år, och den bästa tiden för filterbytet är efter pollen säsongen då många utav de allergiska ämnena sitter kvar långt efter.

Hur ofta behövs det göras rent i kanalerna?

Vanligtvis var 3:e år för frånluften och var 6:e år för tilluften. Anledningen till skillnaden är att den ena luften suger upp smuts medans den andra tillsätter ny filtrerad luft.

Vilken typ av ventilation är mest energisnål?

Den mest energisnåla samt bästa för inomhusklimatet är ett ventilations system som har en roterande värmeväxlare, d.v.s att ventilationen återvinner energi ur den gamla luften i huset som sedan skickas in med den nya luften.

Räcker det inte med en luftvärmepump i huset?

Nej, tyvärr inte. Detta då en luftvärmepump har två delar, en inomhus del samt en utomhus del. Däremot så är det ett väldigt bra komplement till ventilationen. En luftvärmepump byter inte ut luften, utan den skickar bara runt samma luft som har blivit uppvärmt eller nerkylt beroende på årstid.

Verksamma inom ventilation sedan 1985!


Stockholm

Njupkärrsvägen 98.
135 46 Tyresö

Öppettider

07:00 – 17:00
Alla dagar

Kontakt

070-937 56 28
info@sthlmsventilatorerna.se